Gadeon House, Exeter (EDF Energy)

Gadeon House, Exeter (EDF Energy)

Elevated photo of EDF Building showing close proximity of motorway

Gadeon House is a three and four storey customer services centre for EDF Energy which was designed by LHC Architects, who used green construction methods to achieve a sustainable and environmentally sound development.

The building follows the contours of the ground to minimise import and export of ground material; the design of water run-off has restricted water to 50% of the former flow; the modular design reduced material wastage, trees were retained on site.

Internally high efficiency gas condensing boilers were installed; window and curtain wall units are green tinted low emissivity glass with good insulation properties but which mitigate solar gain; all roof and cladding materials are CFC and HCFC free.

[kml_flashembed publishmethod=”static” fversion=”9.0.0″ movie=”http://www.construction360.co.uk/360vr/exeteredf.swf” width=”620″ height=”400″ allowFullScreen=”true” targetclass=”flashmovie”]

Get Adobe Flash player

[/kml_flashembed]